Avui, vos presentem un grup que forma part d’Espais Joves. Es fan dir Blue Mantra, i la seva passió comprèn el dibuix i la pintura. Han participat a moltes activitats del servei: des de la Nit de l’Art, murals en el dia de la Dona, dibuix de llençs en l’activitat Deixant Empremta, murals en diferents parets dels Espais Joves, entre altres.

Ara, estan centrats en promoure la cultura i l’art a través d’exposicions i murals, i per això, hem partlat amb el grup.

  1. Com vos vau iniciar dins el món de la pintura? Portau molt de temps dedicant-vos a aquest hobbie?

Iniciem com a grup, gairebé sense voler-ho, fa 3 anys. En Miquel Àngel, estava realitzant pintura en viu a la 2a Nit de l’Art. Jo vaig anar a veure-li com a espectadora i animadora. Però el quadre era massa ampli i li faltava temps, pel que em vaig prestar voluntària per ajudar a acabar-lo, i així ho vam fer.

Per a mi va ser com vaig descobrir un nou hobbie, però en Miquel porta dedicant-se al món artístic des de que era un nen.

  1. Teniu qualque referent de la pintura?

En tenim bastants tant de pintura com de qualsevol altre tipus de branca artística. Alguns d’ells són: Stan Prokopenko, Karl Kopinski, Olivert Hibert i H.Bunzey.

  1. Quina considereu què és la millor pintura o dibuix amb el qual vos heu sentit més satisfets amb el resultat?

La pintura que més ens agrada pel moment és el mural que vam fer en commemoració al dia de la Dona.

  1. Quin considereu que és l’element més important a l’hora de crear: la ment, l’ull o la mà?

A l’hora de crear l’element més a tenir en compte és la ment, perquè no pots començar a crear qualsevol cosa sense primer tenir una idea ben clara d’allò que vols fer. Si la idea no està ben consolidada, segurament la pràctica perdi força.

  1. En què vos fixeu quan valoreu una obra?

Principalment, ens fixem en el missatge de l’obra, allò que ens provoca quan l’observem.

  1. Ha estat complicat arribar fins on heu arribat? I a on vos agradaria arribar?

Hem hagut de gestionar que algunes coses no sempre surten bé a la primera, i que gràcies a això, avui hem après el que hem après. 

Ens agradaria arribar a crear un estil diferent, que englobi els dos estils que més ens agraden: el món clàssic i la psicodèlia.

  1. Que vos fa formar part d’Espais Joves?

Ens agrada formar part dels Espais Joves perquè ens faciliten la possibilitat de desenvolupar-nos en l’àmbit artístic dins un ambient molt tendre, familiar.

  1. Teniu qualque projecte en ment?

Quan la situació actual s’estabilitzi hem pensat fer una altra pintada muralista a les parets dels Espais, i si les circumstàncies ens ho permeten, també ens agradaria realitzar un petit taller artístic.

  1. I per últim, vos podrem veure participar en la Nit de l’art 2020 amb Espais Joves?

Clar, seria un plaer comptar una altra vegada amb vosaltres.

Moltes gràcies!