CUINA SALUDABLE: brioix de lavanda i llimona
Anima’t a innovar amb aquest brioix de lavanda i llimona… amb un resultat aromàtic i deliciós.
+Ingredients:
- -220 g de farina de rebosteria o integral
- -3 ous
- -1 iogurt natural
- -120 cl d’oli d’oliva
- -120 g de sucre moreno
- -ratlladura d’una llimona
- -3 gotes d’oli essencial de lavanda.
Utensilis: bol, batedora o forqueta, i motlo.
-Passos:
-Pas 1: Bateu els ous juntament amb el sucre (podeu picar-lo amb algunes flors de lavanda).
-Pas 2: Afegiu-hi el iogurt, l’oli, la ratlladura de llimona i l’oli essencial, i tornau-ho a batre.
-Pas 3: Preencalentiu el forn a 170°C.
Tamisau la farina juntament amb el llevat per a anar-la afegint a la mescla anterior, i continuau batent.
-Pas 4: Preparau el motlo amb paper de forn (o amb mantega), i abocau-hi la mescla.
-Pas 5: Introduïu-ho en el forn durant 40 minuts.
Per a saber si està ben cuinat, punxau-ho amb un ganivet i, si surt sec, ja el podeu treure del forn. Si no, deixau-l’hi alguns minuts.
-Pas 6: desmotlau-ho i deixau que es refredi.
Podeu decorar el vostre bescuit amb flors de lavanda… i gaudir-ne durant 4 dies (si no us ho menjau abans).