TT és el nom del grup format per na Mariana, na Nicoll i n’Elisa, i fa dos anys que ballen i assagen als Espais Joves. A més, durant aquest temps han participat a tots els esdeveniments de ball i, fins i tot, n’han organitzat un (l’Inkigayo Universe) amb el suport d’altres grups i de n’Aina, dinamitzadora d’Art en Moviment. 

Com ja hem esmentat abans, fa dos anys que ballen Kpop a Espais, però n’Elisa va començar a ballar aquest estil fa 3 anys i na Nicoll el balla des de petita. El que més els agrada de ballar és que poden gaudir del moment i oblidar-se dels problemes. Per exemple, na Nicoll ens conta el següent: “Des de molt petita m’ha agradat molt el ball. Vaig aprendre a ballar mirant la tele. No he estat molt bona fent amics, però malgrat tot sempre he tingut ganes de ballar. Per a mi saber ballar és el meu major do; m’ha ajudat a alliberar-me de coses que em feien mal. Per aquest motiu, el ball significa molt per a mi.” 

Ens comenten que varen decidir crear aquest grup de ball perquè els agrada el Kpop i volien tenir algú amb qui compartir i ballar. 

Com que una gran part dels grups que assagen a Espais Joves ballen Kpop, els vaig voler demanar com varen conèixer aquest estil i aquestes són les seves respostes:

Mariana: Vaig conèixer el Kpop perquè una amiga meva em va mostrar dance practices i me’n vaig enamorar!

Nicoll: El 2016 em varen castigar sense sortir durant tot l’estiu i l’única cosa que tenia era una tablet. Sempre mirava coreografies, però un dia em vaig trobar amb un dance practice del grup GOT7 i me’n vaig enamorar perquè ballaven molt bé. Vaig començar a veure molts més vídeos fins adonar-me que allò que ballaven era Kpop. I així és com el meu càstig es va convertir en un regal.

Elisa: Vaig conèixer el Kpop perquè una amiga em va mostrar un ball.

 

Com us organitzau per a aprendre-us una cover?

Mariana: Normalment, na Nicoll és qui s’aprèn les coreografies i després ens les ensenya. A vegades, també ens aprenem les coreografies i després ho posam tot en comú i anam mirant els detalls durant els assajos.”

Nicoll: Exacte. Normalment jo me les aprenc i les enseny. Després cada una s’aprèn els seus solos, jo m’encarrec de la part general.

 

Què és el més important per a vosaltres durant una actuació?

Elisa: Per a mi el més important és l’expressió facial i els moviments de ball.

Mariana: El més importat sempre és gaudir del ball i donar el millor, tot i que no sempre sigui així.

Nicoll: A simple vista, m’agrada molt la coordinació i el vestuari, però el més important és que tothom es pugui sentir còmode i orgullós del que ha fet.

 

Us soleu posar nervioses? Què us ajuda a relaxar-vos? 

Mariana: Jo sempre em poso molt nerviosa i no se’m passa fins que no començ a ballar.

Nicoll: Jo, en general, no. Només si he de ballar un estil fora de la meva “zona de confort”. El que m’ajuda a relaxar-me és abraçar na Mariana (perquè sol estar més nerviosa que jo) i dir-li que no passa res i que “ho doni tot”. És com si hagués d’agafar la responsabilitat de donar seguretat al grup. 

Elisa: Jo no em poso molt nerviosa, la veritat.

 

I per últim, però no menys important, per què vareu triar aquest nom? Què vol dir TT?

Nicoll: Idò no sabria explicar-t’ho… Crec que és perquè ens encanta el grup Twice i TT és una cançó seva.

Mariana: També significa trending topic i volem crear tendències.

 

Per finalitzar aquesta entrevista, us deixem amb les seves xarxes socials i un dels seus darrers vídeos:

Instagram: https://www.instagram.com/we.are.tt/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCPdsI9Tt2zypkwxl–D9JiQ