Mallorca Shuffle és un altre dels grups que assagen als Espais Joves i que, com el seu nom indica, ballen Shuffle. És el grup amb més integrants, ja que està format per 29 joves apassionats per aquest estil de ball. En aquesta ocasió hem pogut entrevistar a dos d’ells: n’Álex i en Germán. 

Quant de temps fa que balleu? 

Germán: Porto gairebé 4 anys ballant, des d’octubre del 2016. 

Álex: Jo una mica més de dos anys. 

 

Com vàreu conèixer el Shuffle?
Álex: Un amic meu em va comentar que volia començar a practicar aquest estil de ball, em va agradar i vaig decidir practicar amb ell. 

Germán: Vaig conèixer el Shuffle per un amic meu que es va posar a ballar-lo a una festa. 

 

Apart del Shuffle, balleu altres estils?  

Tots dosSi!! 

Germán: Estic aprenent un poc d’Electro per poder combinar-lo i fer variacions amb altres estils dels quals ara no record els noms. 

 

Per què vàreu decidir formar un grup de ball? 

Germán: En un principi ens vàrem juntar un parell per fer el grup, perquè ens agradava aquest estil de ball, però al final s’ha convertit en una comunitat de ball a Mallorca. 

Álex: Al saber que hi havia més gent a Mallorca que li agradava i ballava Shuffle, vàrem trobar necessari formar un grup de ball o una espècie de comunitat a Mallorca. 

 

Feu coreografies conjuntes o sempre són individuals? Si feu conjuntes, com us organitzeu per aprendre-us-les? 

Álex: No hem fet moltes coreografies conjuntes, però amb les que hem fet, ens hem organitzat de manera que un de nosaltres proposa les passes i la resta les seguim. També ho hem fet proposant passes entre tots i fent una coreografia més conjunta i de tots i totes. He d’afegir que m’agradaria que féssim més coreos conjuntes. 

Germán: També depèn de la coreo i les persones que vulguin participar, normalment algú ofereix a un/a altre/a i van traient les passes per muntar-la; també ajunten diferents estils mesclats amb Shuffle. Hem fet alguna coreografia grupal, però normalment solem fer les coreografies entre dos o tres persones, perquè es més senzill per coordinar-nos en tots els aspectes (coincidir per assajar, coordinar les passes, etc.). 

 

Heu actuat en algun esdeveniment amb alguna coreografia de Shuffle? 

Germán: Hem actuat a Palma, gràcies a Dinamo a una Ratapinyada. Va ser un moment amb molta tensió i adrenalina, ja que era la primera vegada que pujàvem a un escenari com a grup. Tot i que no va sortir perfecte, nosaltres vàrem quedar molt contents i satisfets amb la nostra actuació. 

Què és el més important per a vosaltres en una actuació? 

Álex: Primer, passar-ho bé i estar satisfet amb el què has fet, i segon, entretenir al públic que està veient l’actuació. 

 

Què és el que més us agrada de ballar? 

Germán: A mi el què mes m’agrada són les amistats que pots fer a través del ball. Avui dia, molts dels meus amics els he conegut gràcies a això, i la comunitat que hi ha a nivell estatal és impressionant, jo he arribar a conèixer gent de Barcelona, Galícia, fins i tot d’altres continents. 

Álex: El què més m’agrada de ballar són les batalles, perquè ho fas amb l’ajuda del públic que t’anima molt i pots arribar a un “estat mental” en el qual només balles per a tu i amb la ment en blanc, sense pensar en les passes. A aquest estat, molts de “shapers” el denominen “kaio” i és un estat molt difícil d’aconseguir. I bé, això és el què més m’agrada de ballar, a part de la companyia. 

 

Què és per a vosaltres el ball?
Álex: Per a mi el ball és un sentiment i una manera d’expressar-me, de no pensar i oblidar-me de les coses, i també és un bon esport. 

Germán: Per a mi, és una manera d’expressar-me, de treure tot el que portes, de sentir la música i transmetre com et sents en un instant determinat amb una cançó concreta. També com a evasió, a mi em ve bé en per a estabilitzar-me emocionalment, per exemple. 

 

Per a finalitzar aquesta entrevista, us deixam amb el seu perfil d’Instagram i alguns vídeos dels integrants d’aquesta comunitat. 

Instagram: https://www.instagram.com/mallorcashuffle/