DUNGEONS 20: LA REVOLUCIÓ DEL ROL EN LÍNIA
Fins fa pocs mesos quan ens imaginàvem una partida de rol als Espais Joves ho teníem molt clar: taules, cadires, llapis, la fitxa de personatge a la mà i un bon set de daus. A un costat i a l’altre, els nostres companys d’aventura, i a davant el director de joc, mig amagat darrere la seva pantalla de master.
Però des del mes de març, la concepció dels jocs de rol que fins ara anomenàvem “de taula” ha canviat considerablement amb motiu de la situació sanitària actual, i aquest fet ens ha duit a reinventar-nos.
Gràcies a Discord, la plataforma social destinada a millorar la comunicació entre jugadors, i a la seva opció per a telefonar amb imatge i àudio, les partides de rol han sobreviscut i s’han mantingut presents com a oferta d’activitats i tallers de Ludoteca.
Ara però, hem anat un pas més enllà amb el descobriment d’una plataforma que els seus creadors no han fet més que perfeccionar i millorar, fins a convertir-la en una eina virtual que permet desenvolupar partides i campanyes de rol amb un nivell de qualitat molt elevat, a l’alçada d’altres plataformes de pagament que només compten amb la seva versió en anglès, com Foundry VTT.
Dungeons 20 és una plataforma virtual en castellà que permet gestionar, crear i jugar en línia a diferents tipus de jocs que estiguin emmarcats en l’univers de Dungeons and Dragons, fent servir el sistema de joc D20; és a dir, aquell que implica que el dau de 20 cares tingui un paper primordial.
El passat mes de setembre i de la mà del director de joc Javier Ordax, es va dur a terme una petita campanya de tres sessions de Llegat de Cthulhu des d’aquesta plataforma. Sis joves, tots ells jugadors habituals de les diferents partides de rol que de manera presencial s’han realitzat dins els Espais Joves (Albert Perez, Alex Suárez, Gemma Reynés , Samuel Guindal, Unai Pueyo y Zuri Pueyo ) varen formar part d’aquesta experiència pilot i varen poder gaudir d’una realitat diferent i molt interessant. La partida es va jugar al tauler virtual creat per a l’ocasió dins el web de Dungeons 20 i cada un d’ells va poder dur el seu propi personatge en 3D, predissenyat per al màster, així com fer les tirades de daus. L’únic requisit previ per a jugar la partida era registrar-se com a jugador. La comunicació entre els diferents joves participants es va fer des de la plataforma de Jitsi Meet de manera simultània, mentre es desenvolupava la partida al tauler de joc.
Tota una experiència que ens ha ajudat a reinventar-nos, i tot i que trobam a faltar reunir-nos en un mateix espai per a poder jugar, s’ha de reconèixer que, gràcies al descobriment d’aquesta plataforma la qualitat de les nostres partides ha millorat força i sense dubte és un recurs que val la pena conèixer.
Us deixam a continuació un petit vídeo perquè us pugueu fer una idea de com va ser jugar amb aquest nou sistema. Si en voleu més informació, sempre us podeu posar en contacte amb Laura (dinamitzadora de Ludoteca).