El 25 de maig és una data molt important per a totes aquelles persones amants dels universos de fantasia i ciència ficció. 

En aquesta ocasió, l’organització del Dia de l’Orgull Friki (convertit en un cap de setmana ple d’activitats), va sorgir per iniciativa de Raquel Medina i Dante Amin, (i la incorporació final d’Eva Santiesteban) que van proposar l’organització d’un karaoke on poder fer un repàs a les cançons més emblemàtiques dels animes de totes les dècades, i un concurs o trivial amb categories com còmic americà i japonès, videojocs, proves d’endevinar personatges, i un llarg  etcètera. 

En motiu de l’interès que va succsitar entre els joves l’organització de l’esdeveniment, es va decidir ampliar l’oferta d’activitats proposant també una partida de Rol i una Gimkana. Totes aquestes activitats s’han dut a terme durant el cap de setmana del 28 i 29 de maig, a l’Espai Jove de Tramuntana. 

Així, el 28 de maig es va realitzar el Trivial Friki i l’activitat de Karaoke. Molts dels joves van participar i aconseguir ambientar la festa lluïnt els seus cosplays (alguns dels quals fets a mà) , i van assistir caracteritzats de personatges d’animes com SAO, My Hero Academy, entre d’altres. El Trivial va ser un èxit de participació i finalment vam viure una de les activitats de karaoke que recordem com a una de les més animades. 

I encara ens quedaven energies pel dissabte 29! La Gimkana , d’un total de 16 proves i amb ambientació medieval va ser una proposta inspirada i creada per J. García i Isabel Moreno i una de les activitats més esperades. La gran varietat de proves van sorprendre als equips participants, que es van dividir en dos torns, un de matí i un d’horabaixa, per tal de donar cabuda a totes les persones interessades en participar-hi. 

Les proves de tir amb arc, mímica, ball i resolució d’endevinalles i de preguntes de cultura general van ser de les més aclamades pels joves.  

Finalment, vam concloure la jornada amb la partida de Rol “Crossover Therapy”, dirigida per Carlos Olivas. Una partida de rol divertida i dinàmica, on confluïen diferents personatges d’universos de ficció diferents. 

Us deixem amb algunes de les imatges de les jornades i molt aviat, podreu veure un reportatge especial de l’Orgull Friki , per si us ho vau perdre, i per animar-vos a participar-hi l’any que ve. 

Sayonara!