“Els homes han d’adoptar rols femenins.” 

Marina Subirats 

 

“Qualsevol que sàpiga una mica d’història sap que el progrés seria impossible sense la figura femenina.” 

Karl Marx 

 

El passat dia 20 vàrem aconseguir reunir més de 20 persones per a parlar sobre COEDUCACIÓ, amb la presència de tota una eminència parlant de coeducació, la Sra. Marina Subirats. Les i els joves participants posaren damunt la taula pensaments, sentiments i estratègies per a tractar d’aconseguir fer més conegut aquest terme. 

Solament per a posar-vos una mica al dia: 

La coeducació ens ha de portar a reflexionar i tractar de proporcionar una mirada de les accions educatives des de la perspectiva del feminisme, per tal de suprimir les accions discriminatòries cap a la dona, moltes de les quals imperceptibles per a molts i moltes de nosaltres. 

No basta trobar aquelles situacions on la figura femenina apareix discriminada o invisibilitzada, cal treballar en estratègies que incorporin la perspectiva de la dona; com anomenar en femení i en masculí, ocupar els diferents espais de manera equitativa, reconèixer el valor i les virtuts de les dones i les nines, etc. Recordem que coeducació no és simplement educació mixta, sinó un nou model educatiu (des de tots els àmbits possibles) que redefineix la realitat des de la perspectiva de les diferències entre homes i dones. 

Volem donar les gràcies a FemiBlue, a Creu Roja a, a companyes i companys d’Espais Joves, a na Margalida, a Marina Subirats i a totes aquelles persones que varen voler entrar i compartir amb nosaltres la seva perspectiva en relació amb la Coeducació. 

Vàrem tenir el plaer de desenvolupar una xerrada molt respectuosa on també va generar-se un debat d’opinions diferents, preguntes, respostes, observacions, etc. Marina Subirats ens va parlar de la “construcció de la mirada violeta”, vàrem parlar dels rols de gènere i de feminitzar les accions per a aconseguir el canvi que ens porti a una igualtat real i necessària. 

Gràcies a totes, seguirem treballant per a poder desenvolupar més accions com aquesta. Esperam poder tornar a comptar amb el vostre suport. 

 

Dinamitzador diversitat