ECO TIPS DE MARÇ
Des del plàstic a les fruites i verdures, bosses de plàstic als supermercats, tassons, fulletes d’afaitar… Són molts els plàstics que ens envolten diàriament i, encara que molts puguin ser reciclables, molts d’altres no ho són i acaben al nostre medi ambient.
Segons la fundació ECOEMBES les bosses de plàstic tarden uns 150 anys a degradar–se; els tassons, fins a uns 1.000 anys i, el film de les fruites, verdures i carns, uns 500 anys.
Les conseqüències del plàstic d’un sol ús no només són de tipus mediambiental. Hem de considerar el cost del transport dels residus a plantes de reciclatge i de la neteja de carrers i zones naturals; la presència de microplàstics als aliments, l’obstrucció del clavegueram, que augmenta la proliferació de mosquits… Són només alguns dels motius per a evitar-ne l’ús.
A nivell mediambiental, els plàstics d’un sol ús afecten els cossos d’aigua i la contaminació del sol; s’agreugen els desastres naturals i l’efecte en la vida marina és notable. Segons l’ONG WWF cada any moren al voltant de cent mil animals marins per la ingesta de plàstics.
S’estima que, devers el 2050, la quantitat de plàstic als abocadors i als entorns naturals rondarà els 12 milions de tones mètriques. Per això, des d’Espais Joves volem donar-vos els següents consells:
-
Duis les vostres pròpies bosses i pots per a comprar; els productes a l’engròs generen menys plàstic.
-
Invertiu en productes com tassons, carmanyoles i canyetes reutilitzables; avui dia els trobam de diferents materials.
-
Canviau els envasos de plàstic pels de cartó o vidre.
Esperam que aquesta informació us sigui útil per a fer de Palma un espai més verd. Ens veurem als Espais.