Avui fa 30 anys des que vàrem començar a celebrar l’efemèride del Dia Mundial de la Sida. Aquesta data sempre serà reconeguda com un dia per a donar suport i reconeixement a totes aquelles persones que han estat o estan afectades per aquesta infecció i, com és evident, també per a recordar totes les que han mort per alguna malaltia relacionada amb la sida.

És un dia també que ens ha de servir per a seguir investigant i poder conèixer més i millor aquest virus, com també per a conscienciar la població que tracti de prevenir-lo.

Volem potenciar el lema d’enguany d’ONUSIDA i, per aquest motiu, també el feim nostre, com han fet altres estaments arreu del món. Així, potenciem amb força el lema: “Responsabilitat compartida”, que a més de donar suport a l’efemèride de què parlam, ens serveix si ho relacionam amb la pandèmia que anam superant en aquests moments. Recuperem i afermem ara l’esperit de treball conjunt assumint una gran taxa de responsabilitat individual per a aturar l’avanç de les malalties com la sida.

Hem de seguir treballant en educació sexual; no defallir en moments durs. No podem permetre que la urgència prengui part de la importància relegant mesures de protecció per haver de solucionar problemes majors; eduquem les noves generacions per a poder parlar del VHI en passat per sempre. Us deixam un enllaç amb més informació sobre l’VIH i altres ITS, fent click aquí. (http://www.caib.es/sites/vihsida/ca/portada-33735/?campa=yes)

Per altra banda, us detallam diverses accions organitzades amb motiu del Dia Mundial de la Sida:

  • Conferència en línia “Avui + que mai“, organitzada per Metges del Món Illes Balears a Eivissa, sobre la situació actual del VIH a l’illa. Inscripció: https://cutt.ly/3hsikTf.

  • Taules informatives a la UIB.

  • Col·locació de llaços vermells en diferents edificis oficials.

  • Il·luminació vermella, a partir de les 18 h, del castell de Bellver, el Consolat de la Mar i la seu de l’IMAS.

Dinamitzador de Diversitat