Com cada any, el dia 1 de desembre, agafam un temps des d’Espais Joves per a commemorar el Dia Internacional de la Lluita contra la sida. Fa un parell de mesos us vàrem presentar el fast-track de Palma, amb l’objectiu de posar fi a la discriminació contra les persones que tenguin un diagnòstic seropositiu i que el 95% puguin tenir un diagnòstic, seguir un tractament i reduir la càrrega viral.

Dia mundial del SIDA 2023

El lema d’ONUSIDA d’enguany és “que liderin les comunitats”, un reconeixement a les organitzacions comunitàries, associacions i comunitats civils i la seva lluita durant els darrers quaranta anys. Per això, des d’Espais Joves us volem recordar diferents eines que teniu a l’abast per a trobar informació i diferents recursos:

  • L’Associació Alas compta amb un programa de detecció ràpida de VIH i diferents ITS Prova ràpida del VIH , així com programes d’ajuda psicològica i social. 
  • El centre de diagnòstic, tractament i prevenció de les ITS, a l’Hospital General, és un servei gratuït i no requereix targeta sanitària. Podeu demanar cita al telèfon 871 205 722 o  a l’adreça  huse.caits_mallorca@ssib.es.
  • Palmajove disposa d’una sexòloga per a resoldre tots els possibles dubtes sobre sexualitat i hi podeu contactar per Whatsapp el telèfon 663 200 411.

Volem recordar-vos que la reducció de la càrrega viral a indetectable significa que el virus és intransmissible. Entre 2007 i 2016 es varen realitzar tres grans estudis que demostraven que no hi havia cap contagi entre parelles en les quals un dels membres comptava amb les supressions víriques corresponents Acabar amb l’estigma de persones que viuen amb VIH és a l’abast de tothom.