Us recomanam avui una novel·la publicada l’any 1971. Maurice narra el descobriment de l’amor homosexual d’un jove de família acomodada i la seva història de vida. L’obra està narrada amb qualitat, amb què l’autor tracta un tema força tabú, i amb la decidida i optimista voluntat de Forster de suprimir-hi les ombres, els turments i les dissorts habituals en aquests llibres.

Sense cap gènere de dubte, aquest és un llibre avançat a la seva època, si prenem com a punt de partida que va ser escrit entre els anys 1913 i 1914, i contextualitzat en una Anglaterra molt conservadora pel que fa a l’homosexualitat. Tal volta per aquest motiu E.M. Forster va decidir no publicar la seva novel·la i la va dedicar, “Temps millors” (l’obra va ser publicada l’any després de la seva mort).

ALERTA!! Hi ha molts d’elements que poden resultar ofensius avui dia —com l’homofòbia, la misogínia i la repressiva societat patriarcal— però n’hem de tenir present el període històric. Difícilment s’hauria pogut ambientar la novel·la d’altra manera.

Què trobau? Us ha agradat? Igual que sempre podeu compartir amb nosaltres la vostra opinió o passar a formar part de l’equip de recomanacions contactant amb nosaltres a través de les nostres xarxes @espaisjovespalma. Com sempre, no deixeu de visitar el web lgtbi jove.

Dinamitzador de Diversitat