Als Espais Joves totes i tots els treballadors estam aprenent moltes coses amb la situació actual. Recordau que, en altres ocasions, hem vist com alguns i algunes monitores s’han sumat a desenvolupar accions relacionades amb l’hort urbà, alguns i algunes joves també ens han fet arribar les seves pràctiques en aquest sentit.

En aquesta ocasió, la nostra companya de suport a la coordinació, na Noe, s’ha decidit a sembrar tomàtigues cherry des del mateix fruit. Segons ens explica na Noe:

Hem de treure les llavors de la tomàtiga i posar-la dins un tassó opac tapades durant 3 dies. Si veis que la tomàtiga no té molt de brou, hi podeu afegir una mica d’aigua (és important que no li pegui el sol). Quan hagin passat els 3 dies posam la tomàtiga a un colador i hi aplicam aigua fins a llevar tota la polpa i que sols ens quedi la llavor.

Posteriorment les posarem damunt una fulla per a deixar-les eixugar durant 2 o 3 dies. Després les haurem de posar amb un tovalló humitejat 3 dies més. IMPORTANT!! Anau comprovant que no queda eixut.

Quan faci 3 dies, l’obrim i observarem que la llavor té un puntet degut a la germinació. Sembram les llavors a 2 dits de profunditat i esperam a veure les nostra pròpia planteta de tomàtiga cherry.

Juntament amb aquest post, podeu trobar algunes fotos de com va evolucionant la seva planteta.

Des del Servei de Dinamització d’Espais Joves us convidam a seguir sembrant (o a començar a fer-ho) i compartir a les xarxes, etiquetant-nos a @espaisjovespalma com van prenent forma els vostres horts urbans.