Per a la recomanació d’aquesta setmana ens hem deixat endur pel plaer de la lectura. Parlam d’una novel·la transgressora per l’any de la seva primera publicació (1941). Reflexos d’un ull daurat va escandalitzar l’opinió pública per abordar temes com l’homosexualitat o la infidelitat en una institució tan mitificada com l’exèrcit americà.

Aquest llibre està emmarcat en la dècada de 1930, dins l’ambient ferri d’una base militar, i ens explica com tot un seguit de tensions dins el grup de convivència té com a resultat final una mort violenta.

Però… No us equivoqueu, aquesta novel·la no és solament la narració d’un crim… la lectura ens acaba engolint en un escenari on les persones no es refien dels seus fantasmes interiors i la precipitació pot ser la seva pitjor aliada.

Reflexos d’un ull daurat va ser adaptada per a una versió cinematogràfica, amb John Huston com a director, i protagonitzada per Elizabeth Taylor i Marlon Brando, en els papers dels protagonistes.

Llegiu sempre que pugueu i, si el que heu llegit us agrada, no dubteu a fer-nos-en una recomanació… Volem sentir i veure la vostra opinió d’ara endavant en les recomanacions. Així que quedau convidats a compartir les vostres impressions d’aquesta lectura amb nosaltres etiquetant-nos a @espaisjovespalma i, com sempre, us animam a visitar el web lgtbi de referència.

Dinamitzador de Diversitat