No vàreu poder venir als tallers de cuina del mes de setembre? Aquí teniu totes les receptes:

 

LLET DE CIVADA

 

INGREDIENTS:

100 g de flocs de civada

1 litre d’aigua

PREPARACIÓ:

1-Batre la civada amb una miqueta d’aigua en una batedora de tassó fins a formar una crema.

2-A continuació, afegir-hi la resta de l’aigua fins a completar un litre i batre.

3-Filtrar el contingut amb una bossa per a fer llet vegetal (la polpa que queda en la bossa es pot utilitzar per a fer galletes).

Guardar-ho en una botella de vidre i refrigerar-ho. Aguanta 2-3 dies.

 

LLET D’ARRÒS INTEGRAL

 

INGREDIENTS:

100 g d’arròs integral del tipus desitjat

1 litre d’aigua + aproximadament 450 ml d’aigua per a cuinar-lo

 

PREPARACIÓ:

1-Posar l’arròs en una olla i cobrir-lo amb aigua.

2-Posar-ho a cuinar a foc baix i amb tapa fins que hagi absorbit tota l’aigua.

3-Batre l’arròs amb una miqueta d’aigua en una batedora de tassó fins a formar una crema.

4-A continuació, afegir-hi la resta de l’aigua fins a completar un litre i batre.

5-Filtrar el contingut amb una bossa per a fer llet vegetal (la polpa que queda a la bossa es pot utilitzar per a fer galletes).

Guardar-ho en una botella de vidre i refrigerar-ho. Aguanta 2-3 dies.

 

 

GALLETES DE XOCOLATA “D’APROFITAMENT”

 

INGREDIENTS:

La polpa de fer les 2 llets vegetals

2 cullerades soperes de pols de cacau negre

1 ou de lli (1 cullerada sopera de llavors de lli moltes x 3 cullerades soperes d’aigua)

1 cullerada sopera de mantega de cacauet

2 cullerades soperes de sucre de coco

un grapat de panses

un polsim de canyella

½ cullerada de bicarbonat

 

PREPARACIÓ:

1-Integrar molt bé les polpes de les llets amb el cacau, la canyella i les panses.

2-Preparar l’ou de lli mesclant l’aigua amb les llavors de lli moltes. Deixar que deixi anar els mucílags.

3-A posteriori, afegir la tahina i el sucre de coco a l’ou de lli.

4-Unir els ingredients secs amb els líquids i pastar-ho amb les mans.

5-Preencalentir el forn a 180°C i formar les galletetes.

6-Disposar-les en una palangana de forn folrada amb paper vegetal i enfornar-les a 180°C, amb calor a dalt i a baix, durant 15 minuts aproximadament.

 

PEBRES FARCITS DE QUINOA A L’ESTIL TAILANDÈS

 

INGREDIENTS:

2 pebres vermells mitjans

1 gra d’all

1 tassa de quinoa

½ ceba daurada

½ tassa cacauets

1 cullerada de salsa de soia

2 cullerades de sucre de palma

1 pebre vermell

un grapat de fulles de coriandre

dues cullerades d’oli d’oliva verge extra

 

PREPARACIÓ:

1-Cuinar la quinoa en aigua amb una proporció d’1:2.

2-Mentrestant, netejar els pebres i tallar-li la part superior per a fer una “tapa”.

3-Picar l’all, la ceba, els cacauets, el coriandre i el pebre vermell.

4-Ratllar el sucre de palma.

5-Una vegada cuinada i que hagi absorbit bé tota l’aigua, posar la quinoa en un bol amb els altres ingredients i mesclar-ho bé.

6-Farcir els pebres amb la massa obtinguda i disposar-los a la placa del forn folrada amb paper vegetal “boca amunt”.

7- Cobrir-ho amb la seva tapa i enfornar a 180°C uns 15-20 min.

 

YASAI GYOZA – Gyozes de verdures

 

INGREDIENTS:

250 g de castanyes d’aigua

50 g de cabdell

1 pastanaga

½ ceba

1 tija d’api

25 g de farina de blat de les Índies + 1 cullerada

1 cullerada de salsa de soia

1 cullerada d’oli de sèsam

30 fulles rodones de massa de gyoza

oli de gira-sol per a fregir

Per a la salsa:

1 gra d’all

1 pebre vermell coent

25 g de sucre

100 ml vinagre de malta

250 ml de salsa de soia

1 cullerada d’oli de sèsam

 

PREPARACIÓ:

1-Posar les castanyes d’aigua, el cabdell, la pastanaga i l’api en una processadora i batre breument per a trossejar-ho finament tot, sense que es torni en una polpa.

2- Posar la mixtura en un pedaç de cuina i esprémer-la delicadament per a remoure l’excés d’aigua.

3-Abocar-ho en un bol i afegir-hi la farina de blat de les Índies, la salsa de soia i l’oli de sèsam.

4-En un bol mesclar la cullerada de blat de les Índies amb una mica d’aigua.

5-Posar una cullerada de farciment al centre de cada fulla de massa, humitejar la vora amb la mescla d’aigua i blat de les Índies i tancar-ho formant una mitja lluna.

6-Disposar les gyozes llestes en una palangana folrada amb paper de forn.

7-Encalentir una paella gran a foc mitjà fins que comenci a fumejar, afegir-hi 2 cullerades d’oli

de gira-sol, posar-hi dues o tres gyozes i saltar-les delicadament durant dos minuts o fins que es comencin a daurar.

8- Llevar la paella del foc, abocar-hi dues o tres cullerades d’aigua i cobrir-la immediatament amb la tapa o paper d’alumini.

9-Tornar-la a posar al foc un parell de minuts més i apartar-la. Continuar així amb les altres gyozes, dues o tres alhora segons la dimensió de la paella.

 

TORI MUSHI GYOZA – Gyozes de pollastre al vapor (opció vegana amb seitan)

 

INGREDIENTS:

400 g de pollastre capolat (o seitan)

1 +1 cullerades de farina de blat de les Índies

1 cullerada de sake

1 cullerada de salsa de soia

½ cullerada de gingebre ratllat

1 cullerada d’oli de sèsam

25 fulles de massa de gyoza

Salsa ponzu per a servir

4-5 fulles de cabdell

 

PREPARACIÓ:

1-En un bol mesclar bé el pollastre, 1 cullerada de blat de les Índies, el sake, la salsa de soia, el gingebre i l’oli de sèsam, usant les mans per a agregar bé tots els ingredients.

2-Deixar-ho reposar a la gelera 30 minuts o més.

3-En un bol mesclar la cullerada de farina de blat de les Índies amb una mica d’aigua.

4-Posar una culleradeta de farciment al centre de cada fulla de massa, humitejar la vora amb la mescla d’aigua i la farina de blat de les Índies i tancar-les en forma de mitja lluna.

5-Disposar les gyozes llestes en una palangana folrada amb paper de forn i cobrir-les amb un pedaç humit.

6-Preparar la panera de cuinar al vapor, folrada amb les fulles de cabdell tallades segon convengui.

7-Fer bullir una olla d’aigua i posar-la damunt la panera amb la seva tapa. Cuinar-ho fins que les fulles de cabdell s’hagin marcit una mica, més o menys 1 minut.

8-Disposar les gyozes damunt el cabdell, tapar-ho i cuinar-ho uns 8-10 min.

9-Servir les gyozes calentes amb salsa ponzu.

 

RAMEN DE MISO amb pollastre o tofu

 

INGREDIENTS:

250 g fideus per a ramen

1 litre de brou vegetal o de pollastre

110 g de pasta de miso

150 g de filet de pollastre o tofu molt ferm

1 cullerada farina de blat de les Índies

2 cullerades d’oli d’oliva verge extra

2 grans d’all

1 pastanaga

½ porro

un grapat de brots de soia

12 peces de brots de bambú

un grapat de wakame

1 cullerada de llavors de sèsam

 

PREPARACIÓ:

 

1-Preparar els ingredients: tallar el filet de pollastre en tires diagonals (si és tofu, en cubs de 2 cm), pelar i picar l’all, pelar i ratllar la pastanaga, tallar el porro en llesques fines, remullar el wakame en aigua tèbia i escórrer els brots de bambú.

2-Cuinar els fideus en aigua bullint uns 2-3 minuts, escórrer-los i passar-los per aigua per a refredar-los.

3-Posar el brou en una olla i fer-lo bullir, llevar-la del foc i abocar-hi la pasta de miso removent-ho fins que no hi hagi més grumolls. Deixar-ho en un costat, cobert amb una tapadora.

4-En un bol combinar el pollastre o el tofu amb la farina de blat de les Índies, una mica de sal i pebre.

5-Encalentir un wok a foc mitjà durant 1-2 minuts i després afegir-hi l’oli i l’all. Sofregir-ho un minut i afegir-hi el pollastre o el tofu, la pastanaga, el porro i els brots de soia i fregir fins que agafin color.

6-Afegir-hi la salsa de soia i cuinar-ho un minut mes.

7-Dividir els fideus en dos bols, cobrir-los amb el brou calent i posar-hi damunt el contingut del wok, el wakame i els brots de bambú. Decorar-los amb la llavor de sèsam