TALLERS DE CUINA AL MES DE SETEMBRE
No vàreu poder venir als tallers de cuina del mes de setembre? Aquí teniu totes les receptes:
LLET DE CIVADA
INGREDIENTS:
100 g de flocs de civada
1 litre d’aigua
PREPARACIÓ:
1-Batre la civada amb una miqueta d’aigua en una batedora de tassó fins a formar una crema.
2-A continuació, afegir-hi la resta de l’aigua fins a completar un litre i batre.
3-Filtrar el contingut amb una bossa per a fer llet vegetal (la polpa que queda en la bossa es pot utilitzar per a fer galletes).
Guardar-ho en una botella de vidre i refrigerar-ho. Aguanta 2-3 dies.
LLET D’ARRÒS INTEGRAL
100 g d’arròs integral del tipus desitjat
1 litre d’aigua + aproximadament 450 ml d’aigua per a cuinar-lo
PREPARACIÓ:
1-Posar l’arròs en una olla i cobrir-lo amb aigua.
2-Posar-ho a cuinar a foc baix i amb tapa fins que hagi absorbit tota l’aigua.
3-Batre l’arròs amb una miqueta d’aigua en una batedora de tassó fins a formar una crema.
4-A continuació, afegir-hi la resta de l’aigua fins a completar un litre i batre.
5-Filtrar el contingut amb una bossa per a fer llet vegetal (la polpa que queda a la bossa es pot utilitzar per a fer galletes).
Guardar-ho en una botella de vidre i refrigerar-ho. Aguanta 2-3 dies.
GALLETES DE XOCOLATA “D’APROFITAMENT”
INGREDIENTS:
La polpa de fer les 2 llets vegetals
2 cullerades soperes de pols de cacau negre
1 ou de lli (1 cullerada sopera de llavors de lli moltes x 3 cullerades soperes d’aigua)
1 cullerada sopera de mantega de cacauet
2 cullerades soperes de sucre de coco
un grapat de panses
un polsim de canyella
½ cullerada de bicarbonat
PREPARACIÓ:
1-Integrar molt bé les polpes de les llets amb el cacau, la canyella i les panses.
2-Preparar l’ou de lli mesclant l’aigua amb les llavors de lli moltes. Deixar que deixi anar els mucílags.
3-A posteriori, afegir la tahina i el sucre de coco a l’ou de lli.
4-Unir els ingredients secs amb els líquids i pastar-ho amb les mans.
5-Preencalentir el forn a 180°C i formar les galletetes.
6-Disposar-les en una palangana de forn folrada amb paper vegetal i enfornar-les a 180°C, amb calor a dalt i a baix, durant 15 minuts aproximadament.
PEBRES FARCITS DE QUINOA A L’ESTIL TAILANDÈS
2 pebres vermells mitjans
1 gra d’all
1 tassa de quinoa
½ ceba daurada
½ tassa cacauets
1 cullerada de salsa de soia
2 cullerades de sucre de palma
1 pebre vermell
un grapat de fulles de coriandre
dues cullerades d’oli d’oliva verge extra
PREPARACIÓ:
1-Cuinar la quinoa en aigua amb una proporció d’1:2.
2-Mentrestant, netejar els pebres i tallar-li la part superior per a fer una “tapa”.
3-Picar l’all, la ceba, els cacauets, el coriandre i el pebre vermell.
4-Ratllar el sucre de palma.
5-Una vegada cuinada i que hagi absorbit bé tota l’aigua, posar la quinoa en un bol amb els altres ingredients i mesclar-ho bé.
6-Farcir els pebres amb la massa obtinguda i disposar-los a la placa del forn folrada amb paper vegetal “boca amunt”.
7- Cobrir-ho amb la seva tapa i enfornar a 180°C uns 15-20 min.
YASAI GYOZA – Gyozes de verdures
INGREDIENTS:
250 g de castanyes d’aigua
50 g de cabdell
1 pastanaga
½ ceba
1 tija d’api
25 g de farina de blat de les Índies + 1 cullerada
1 cullerada de salsa de soia
1 cullerada d’oli de sèsam
30 fulles rodones de massa de gyoza
oli de gira-sol per a fregir
Per a la salsa:
1 gra d’all
1 pebre vermell coent
25 g de sucre
100 ml vinagre de malta
250 ml de salsa de soia
1 cullerada d’oli de sèsam
PREPARACIÓ:
1-Posar les castanyes d’aigua, el cabdell, la pastanaga i l’api en una processadora i batre breument per a trossejar-ho finament tot, sense que es torni en una polpa.
2- Posar la mixtura en un pedaç de cuina i esprémer-la delicadament per a remoure l’excés d’aigua.
3-Abocar-ho en un bol i afegir-hi la farina de blat de les Índies, la salsa de soia i l’oli de sèsam.
4-En un bol mesclar la cullerada de blat de les Índies amb una mica d’aigua.
5-Posar una cullerada de farciment al centre de cada fulla de massa, humitejar la vora amb la mescla d’aigua i blat de les Índies i tancar-ho formant una mitja lluna.
6-Disposar les gyozes llestes en una palangana folrada amb paper de forn.
7-Encalentir una paella gran a foc mitjà fins que comenci a fumejar, afegir-hi 2 cullerades d’oli
de gira-sol, posar-hi dues o tres gyozes i saltar-les delicadament durant dos minuts o fins que es comencin a daurar.
8- Llevar la paella del foc, abocar-hi dues o tres cullerades d’aigua i cobrir-la immediatament amb la tapa o paper d’alumini.
9-Tornar-la a posar al foc un parell de minuts més i apartar-la. Continuar així amb les altres gyozes, dues o tres alhora segons la dimensió de la paella.
TORI MUSHI GYOZA – Gyozes de pollastre al vapor (opció vegana amb seitan)
400 g de pollastre capolat (o seitan)
1 +1 cullerades de farina de blat de les Índies
1 cullerada de sake
1 cullerada de salsa de soia
½ cullerada de gingebre ratllat
1 cullerada d’oli de sèsam
25 fulles de massa de gyoza
Salsa ponzu per a servir
4-5 fulles de cabdell
PREPARACIÓ:
1-En un bol mesclar bé el pollastre, 1 cullerada de blat de les Índies, el sake, la salsa de soia, el gingebre i l’oli de sèsam, usant les mans per a agregar bé tots els ingredients.
2-Deixar-ho reposar a la gelera 30 minuts o més.
3-En un bol mesclar la cullerada de farina de blat de les Índies amb una mica d’aigua.
4-Posar una culleradeta de farciment al centre de cada fulla de massa, humitejar la vora amb la mescla d’aigua i la farina de blat de les Índies i tancar-les en forma de mitja lluna.
5-Disposar les gyozes llestes en una palangana folrada amb paper de forn i cobrir-les amb un pedaç humit.
6-Preparar la panera de cuinar al vapor, folrada amb les fulles de cabdell tallades segon convengui.
7-Fer bullir una olla d’aigua i posar-la damunt la panera amb la seva tapa. Cuinar-ho fins que les fulles de cabdell s’hagin marcit una mica, més o menys 1 minut.
8-Disposar les gyozes damunt el cabdell, tapar-ho i cuinar-ho uns 8-10 min.
9-Servir les gyozes calentes amb salsa ponzu.
RAMEN DE MISO amb pollastre o tofu
250 g fideus per a ramen
1 litre de brou vegetal o de pollastre
110 g de pasta de miso
150 g de filet de pollastre o tofu molt ferm
1 cullerada farina de blat de les Índies
2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
2 grans d’all
1 pastanaga
½ porro
un grapat de brots de soia
12 peces de brots de bambú
un grapat de wakame
1 cullerada de llavors de sèsam
PREPARACIÓ:
1-Preparar els ingredients: tallar el filet de pollastre en tires diagonals (si és tofu, en cubs de 2 cm), pelar i picar l’all, pelar i ratllar la pastanaga, tallar el porro en llesques fines, remullar el wakame en aigua tèbia i escórrer els brots de bambú.
2-Cuinar els fideus en aigua bullint uns 2-3 minuts, escórrer-los i passar-los per aigua per a refredar-los.
3-Posar el brou en una olla i fer-lo bullir, llevar-la del foc i abocar-hi la pasta de miso removent-ho fins que no hi hagi més grumolls. Deixar-ho en un costat, cobert amb una tapadora.
4-En un bol combinar el pollastre o el tofu amb la farina de blat de les Índies, una mica de sal i pebre.
5-Encalentir un wok a foc mitjà durant 1-2 minuts i després afegir-hi l’oli i l’all. Sofregir-ho un minut i afegir-hi el pollastre o el tofu, la pastanaga, el porro i els brots de soia i fregir fins que agafin color.
6-Afegir-hi la salsa de soia i cuinar-ho un minut mes.
7-Dividir els fideus en dos bols, cobrir-los amb el brou calent i posar-hi damunt el contingut del wok, el wakame i els brots de bambú. Decorar-los amb la llavor de sèsam