La tècnica de la tinta

La ploma o el pinzell són els elements que més s’han fet servir tradicionalment fer dibuixar o pintar amb tinta.
No es tracta d’una tècnica senzilla tot i que els resultats són excepcionals, ja que cal recarregar constantment aquesta ploma, que habitualment porta incorporat un carregador de tinta.
En el cas del pinzell, el procediment és més senzill, ja que únicament cal mullar el pinzell en el pot de tinta. En el cas de voler fer servir colors de gammes grises, caldria mullar el pinzell en aigua i difuminar, seguint una tècnica similar a la de l’aquarel·la, que també permet aconseguir degradats i diferents textures. És molt important també fer servir paper amb una grossor suficient per evitar que la tinta traspassi o fins i tot foradi el paper.
La tinta xinesa per exemple, es dilueix sempre amb aigua. Cal recordar i tenir en compte que a l’hora d’eixugar-se, sempre ens quedarà d’un color més clar.
Segons el tipus de pinzell (major o menor grossor) aconseguirem línies més fines o menys gruixudes.
Als Espais Joves hem organitzat els darrers mesos un taller d’aquarel·la , de la mà de Laura Palmer (@_mirogiart_) que és experta en il·lustració i botànica, i que darrerament també ha estat experimentant amb la tinta xinesa.
És per això que pel pròxim mes de gener estem organitzant un taller de tinta xinesa i aquarel·la que també serà conduït i dirigit per la mateixa artista. 

Us animem a provar aquesta tècnica que durant segles ha estat una de les més recurrents per artistes, professionals i aficionats. I si voleu fer-ho seguint els consells i indicacions d’una artista experta en la tinta, ho podreu fer el dia 22 de gener als Espais Joves. Seguiu atentes i atents a les nostres xarxes socials i a la nostra web, perquè molt aviat tindrem més informació.  

Us deixem amb un vídeo fet per Laura Palmer @_mirogiart_