PANQUEQUES DE FIGUES AMB CREMA DE GARROVA
Avui prepararem unes gustosíssimes postres veganes, amb aliments que ens donen els arbres. Utilitzarem figues i garroves. La base per als nostres panqueques serà blat negre, un cereal lliure de gluten i molt energètic perquè està carregat d’amoniàcids. Estam en plena brotada de les figueres i és una pena no aprofitar una menja tan saborosa. Aquesta recepta té pocs ingredients i és molt bona d’elaborar.
Ingredients (per a 4 persones):
8 cullerades de farina de blat negre
6-8 figues
1 tassó de beguda d’arròs
1/2 culleradeta d’oli de coco
Crema de garrova:
¼ tassó de beguda d’arròs
1 plàtan congelat
1 culleradeta d’oli de coco
2 cullerades de farina de garrova
Mesclam la farina de blat negre amb la beguda d’arròs fins a aconseguir una mescla homogènia.
Passam les figues per la trituradora, i en deixam 2 per a decorar.
Mesclam les figues triturades amb la farina. Encalentim una paella i hi anam posant formes arrodonides de mida petita. D’altra banda preparam la crema de garrova.
Capolam amb la batedora el plàtan, la farina de garrova, el ¼ de tassó de beguda d’arròs i la culleradeta de coco, i deixam que refredi uns minuts.
Emplatam decorant amb les 2 figues que hem reservat i una mica de coco ratllat