CUINA SALUDABLE: samoses fàcils al forn
Les samoses són empanades triangulars típiques de la cuina hindú. Nosaltres hem optat per una variant saludable, samoses vegetarianes al forn.
+Ingredients:
- Massa Filo o d’empanada molt fina
- 1 ceba
- 1 pot de macedònia de verdures
- Curri hindú
- Farina.
+Passos:
-Pas 1: Trossejar i sofregir la ceba fins que comenci a daurar-se.
-Pas 2: Afegir-hi la macedònia i el curri al gust i tornar a sofregir uns minuts. Apagar el foc i tapar.
-Pas 3: Estendre la massa i tallar-la en tires allargades.
-Pas 4: Col·locar el farciment en un extrem i doblegar fent un triangle; tornar a doblegar formant un altre triangle… fins al final de la tira.
-Pas 5: Preparar la farina amb aigua per a tancar la samosa (aquesta «cola» és necessària si utilitzes massa Filo).
-Pas 6: Ficar al forn prèviament escalfat a 180 graus centígrads i enfornar durant 35 min.
-Pas 7: Treure-ho del forn, deixar-ho refredar i… A menjar!!
La recepta original és amb massa Filo o Brisa, però en pots fer alguna variant amb una altra mena de massa que sigui fina. Anima-t’hi!!