Les samoses són empanades triangulars típiques de la cuina hindú. Nosaltres hem optat per una variant saludable, samoses vegetarianes al forn.

+Ingredients:

  • Massa Filo o d’empanada molt fina
  • 1 ceba
  • 1 pot de macedònia de verdures
  • Curri hindú
  • Farina.

+Passos:

-Pas 1: Trossejar i sofregir la ceba fins que comenci a daurar-se.

-Pas 2: Afegir-hi la macedònia i el curri al gust i tornar a sofregir uns minuts. Apagar el foc i tapar.

-Pas 3: Estendre la massa i tallar-la en tires allargades.

-Pas 4: Col·locar el farciment en un extrem i doblegar fent un triangle; tornar a doblegar formant un altre triangle… fins al final de la tira.

-Pas 5: Preparar la farina amb aigua per a tancar la samosa (aquesta «cola» és necessària si utilitzes massa Filo).

-Pas 6: Ficar al forn prèviament escalfat a 180 graus centígrads i enfornar durant 35 min.

-Pas 7: Treure-ho del forn, deixar-ho refredar i… A menjar!!

La recepta original és amb massa Filo o Brisa, però en pots fer alguna variant amb una altra mena de massa que sigui fina. Anima-t’hi!!