Has provat qualque vegada de fer el teu propi iogurt?

És una de les receptes mes senzilles i sanes que existeixen!

 

+Ingredients:

  • -1 l de llet sencera o semidesnatada
  • -1 iogurt natural.

+Utensilis:

  • -Termòmetre ( opcional )
  • -olla
  • -pedaç de cuina
  • -corda.

+Passos:

-Pas 1: abocar la llet a l’olla i encalentir a 45 °C aproximadament. Un truc si no tens termòmetre és encalentir fins que es formin bombolles al voltant de l’olla.

És important que no bulli.

-Pas 2: retirar del foc, afegir-hi el iogurt i remoure fins que es dissolgui.

-Pas 3: Posar la mescla en una gerra de vidre i tapar-la bé amb el pedaç.

-Pas 4: guardar-ho en un lloc càlid i fosc durant 6/8 hores.

Una vegada passades les hores de repòs, pots guardar-ho en pots de vidre individuals i gaudir del teu iogurt casolà durant els 8-10 pròxims dies.