En aquesta ocasió hem contactat amb el grup Pinky Crush, format per na Vanesa, na Marta, na Iria, na Belén, na Marina i n’Elena, tot i que a l’entrevista només hi han pogut assistir tres de les sis integrants: na Vanesa, na Marta i na Iria. El grup es va formar, inicialment, a finals de 2016 amb quatre de les integrants actuals: na Marina, na Vanesa, na Belén i na Marta, i amb el nom de Daze. 

El grup es va formar, inicialment, a finals de 2016 amb quatre de les integrants actuals: na Marina, na Vanesa, na Belén i na Marta, i amb el nom de Daze. 

 

Quan vàreu començar a ballar?  

Marta: En el meu cas des de fa 3 anys, des que vàrem començar a assajar als Espais. 

Vanesa: Jo igual, des que vàrem començar a venir als Espais Joves. Abans no ballava. 

Iria: Jo sí que ballava, perquè des de petita sempre em posaven música i jo em posava a ballar. 

 

Com us vàreu conèixer? I com us vàreu ajuntar per ballar Kpop? 

Marta: Jo, per exemple, fa 11 anys que conec na Belén i amb na Marina farà uns 6-7 anys que ens vàrem conèixer a l’Institut. Després na Belén va conèixer na Vanesa a la Universitat, igual que na Iria i n’Elena, i com que teníem gusts en comú ens vàrem ajuntar per a ballar. 

Vanesa: Sí. Jo, per exemple, vaig conèixer na Iria al primer concert de Monsta X a Madrid. 

Marta: A més a més, als inicis, quan encara érem Daze, nosaltres teníem un grup de Cosplay i volíem incorporar el ball a les nostres actuacions 

 

Sempre heu ballat K-pop? Com ho vàreu conèixer? 

VanesaJo crec que vaig conèixer el K-pop fa uns 4 anys aproximadament, perquè una amiga em va mostrar un grup que em va agradar i de llavors ençà vaig seguir escoltant més i més grups i em va agradar. Jo com que abans no ballava, sí, sempre he ballat K-pop. 

Marta: Bé, en realitat, nosaltres vàrem començar ballant J-pop, però ja fa tant de temps que no ens en recordam. I bé, vàrem ballar J-pop fins que vàrem conèixer el K-pop i ho vàrem deixar de banda. Ballàvem J-pop quan volíem incorporar el ball a les actuacions de Cosplay. Jo, per exemple, no escoltava K-pop quan vàrem començar. Na Vanesa i na Marina sí que n’escoltaven i em sembla que na Belén també. Poc a poc vàrem començar a afegir coreografies de K-pop a les actuacions fins que, finalment, ens vàrem decantar completament pel K-pop, perquè crec que aquest estil ens defineix més com a grup a l’hora de ballar. 

Iria: Jo com que ball des de petita sempre he anat a activitats relacionades amb ball de diferents estils, com per exemple hip-hop. Una vegada a l’Institut vaig adquirir una base de ball i després ja vaig ballar pel meu compte perquè, per temps i horari, no podia anar a aprendre a altres llocs. 

 

Com us organitzau per a preparar una cover? 

Vanesa: Ufff, que complicat! Primer decidim quina cançó volem ballar: cada una proposa unes idees i anem dient què ens fa ganes i què no, i així ho decidim.Després na Marta sol reorganitzar la coreografia. 

Marta: Sí. Per exemple ,si no som el mateix nombre d’integrants ho intentam ajustar i compensar perquè no quedi res buit. També sol passar a les coreos de K-pop que una ballarina té moltes parts i una altra en té poques, i ho intentam compensar perquè totes puguem ballar més o menys el mateix, i ens distribuïm de manera que cap hagi de córrer d’un lloc a un altre. 

Després cada una de nosaltres té una manera diferent d’aprendre’s les coreografies. Tal vegada una necessita dur la coreografia apresa a l’assaig, una altra necessita repetir i repetir fins que li surt i necessita més temps, a d’altres ens va millor posar-nos els vídeos més lents. I ens anam ajudant i donant suport entre nosaltres, sempre adaptant-nos a les necessitats que veiem al moment. Per exemple, si una va molt perduda en una part, reforçam aquesta part fins que se la pot aprendre. No tenim una metodologia fixa, ens va sortint a mesura que anam assajant. 

 

Què és el més important per a vosaltres en una actuació?  

Marta: Per a mi el més important és que ens ho passem bé. És una cosa com a molt lògica, no? Però a vegades anam com a molt preocupades de si això sortirà bé, si anirem o no coordinades… I trob que al final és un hobby i ens ha de divertir; per tant, que surti com hagi de sortir i si al final a la gent no li agrada, però tu estàs contenta del que has fet, ja està. I clar, és una cosa com a molt òbvia, però després no es té tan en compte. I crec que, per molt bé que et surti tot, si no t’ho passes bé al final la teva sensació serà dolenta i baixaràs de l’escenari dient: “Aquesta actuació ha estat pèssima.” 

Iria: Per a mi el més important és el temps que passam juntes, com per exemple quan vàrem anar a mirar el vestuari per a fer l’actuació dels MAMAllorca. Perquè és temps que dedicam a l’actuació, però no estam preocupades per l’actuació en si i ens ho passam bé. També ens solem ajuntar totes a una casa per a maquillar-nos abans d’una actuació i per moments així tenc ganes de ballar i de pujar a un escenari, perquè tenim aquests petits moments d’ajuntar-nos totes. 

I, per últim, què és el que més us agrada de ballar? 

Iria: A mi el que més m’agrada és estar amb el grup. M’agrada com em sent quan estic amb el grup ballant. 

Marta: Sí, jo crec que el què més m’agrada és el grup. M’he adonat durant aquest confinament que assajar tota sola no és el mateix que fer-ho amb el grup. Llavors, crec que el que més m’agrada és això: poder estar en grup, fer allò que ens agrada i passar-nos-ho bé. 

Vanesa: Exactament. 

Per a finalitzar aquesta entrevista, us deixam amb el seu perfil d’Instagram i un vídeo de la seva actuació a la K-pop Festa. 

Instagram: https://www.instagram.com/_pinky.crush_