Alicia, Shaday, Cande, María Antonia, Karol, Camila i Daniela són 7 joves que formen part dels Espais Joves des de fa 4 anys i, segurament, molts de vosaltres les coneixeu perquè són les integrants del grup B-Hidden i han estat les organitzadores de la K-Pop Festa durant dos anys consecutius. 

El grup es va formar, inicialment, a finals de 2016 amb dues de les integrants actuals (Alicia i Shaday) i dues joves més, que varen decidir deixar el grup posteriorment. A partir de 2017 varen començar a formar part del grup la resta d’integrants que avui són B-Hidden: Daniela, Camila, Karol, María Antonia i Cande. 

Com vàreu conèixer el Kpop?  

Totes: N’Ali és la culpable! 

Alicia: Jo vaig descobrir el Kpop a Youtube i el vaig mostrar a les meves amigues. Perquè, és clar, nosaltres no ens vàrem ajuntar pel ball, sinó perquè ja érem amigues des de feia anys i, quan vaig descobrir el Kpop, els en vaig anar mostrant el contingut. 

Shaday: Sí, ens el va anar mostrant amb comptagotes. 

Com us organitzau per aprendre-us una cover? 

Karol: Als assajos en miram plegades les passes i tractam de desxifrar-les; si algú ja se’n sap la coreografia amb anterioritat, ajuda la resta i la hi ensenya. Però, normalment, ho posam en comú el dia de l’assaig; després, ho anam practicant a casa fins al següent assaig i seguim avançant fins a acabar-la. 

Alicia: Sí, normalment organitzam els assajos; és a dir, comptam els dies en què hem de fer una coreografia i, si fa falta, en fixam d’extra, i quedam fora dels Espais per a seguir assajant. Per norma, solem acabar les coreografies en un mes, ja que hi sol haver esdeveniments cada dos mesos. 

Shaday: Sí, encara que a vegades anam justes de temps per a treure la cover (rialles). Normalment necessitam dos assajos extra per a “polir”. També ens agrada seguir avançat i fer més coses; no estancar-nos només en una cover. 

Què és el que més us agrada d’organitzar un esdeveniment? 

AliciaHo feim pensant que la gent en pugui gaudir: que hi pugui mostrar el que ha estat practicant durant molt de temps. Per això, sempre volem que s’ho passin bé i, per aquest motiu, sempre preparam una discoteca, sortejos i moltes activitats, i això és el que ens motiva a seguir organitzant aquests esdeveniments. També crec que, nosaltres, com que tenim molta afinitat, quan estam preparant alguna cosa, en gaudim, i per això també ho feim.  

Daniela: Sí, gaudim molt del procés, perquè al cap i a la fi, és passar temps amb les teves amigues fent una cosa que t’agrada. 

Què és el que més valorau i el que més us agrada d’una actuació, i de preparar-la?  

Shaday: A mi, el que més m’agrada, que és quan dic “buah, me n’enorgullesc”, és quan ens coordinam i queda molt bé. 

Alicia: A mi, el que m’encanta i em torna boja és anar de compres per a preparar-ne el vestuari. 

CamilaSí, la meva cartera també es torna boja. 

Alicia: També (rialles), però caracteritzar-me per a una actuació és el que més m’agrada. 

 

Us soleu posar nervioses?  

Totes: Molt! 

I què feis perquè no es notin els nirvis? 

Alicia: Jo els pas, tots, a les meves companyes. 

Totes: Exacte! 

Shaday: A mi, em dona eufòria, i felicitat. 

Camila: A mi, l’espera em posa nerviosa, però quan trepitjo l’escenari em tranquil·litz. 

MA: Sí, però si et deixes endur, tot flueix. 

Karol: Jo em dic a mi mateixa “venga, que és un assaig més; no passa res, te la saps!”; m’hi mentalitz i, després, només queda aquesta eufòria, i ja. 

Daniela: Al cap i a la fi, depèn de quant de temps hagis assajat aquesta coreografia; hi haurà coreografies amb les quals et posis menys nerviosa, perquè dius “aquesta, la control més”. 

Karol: Exacte, quan controles més una coreografia, en pots gaudir més. 

Alicia: Jo sempre dic que practiquem fins al punt que no hàgim de pensar en els passos; que surtin tot sols.  

Karol: Sí, perquè quan ja la interioritzes, només hi has de posar l’actitud. 

Alicia: És clar, perquè quan jo som a l’escenari només pens “m’estan mirant” i no en els passos.  

Daniela: Sí, però quan la gent comença a aplaudir o a cridar ja se’t passa tot, i és emocionant. 

 

Què és el que més us agrada de ballar? 

Camila: Jo crec que és ajuntar-me amb les meves amigues. Com que totes feim coses diferents; unes estudien, altres fan feina… i no sempre ens podem veure, al final el que ens uneix i el que compartim és el ball. 

Shaday: A mi m’agrada, perquè jo necessit gastar molta d’energia en un dia i me va molt bé ballar; al final dorm com un bebè. 

Karol: A mi, el que més m’agrada és sentir la satisfacció de quan ja te’n saps els passos i els pots fer al mateix ritme de la cançó; la satisfacció d’haver-me-la apresa, fer-ho bé i poder dir “ja la sé”. 

 

I, per últim… En una frase, què és per a vosaltres el ball? 

Alicia: Amistat. Per a mi, ajuntar-me amb les meves amigues és el millor. 

Shaday: Llibertat, jo crec que el ball és alliberador i et pots expressar, perquè al final els balls et sortiran com ets tu. 

 

Per a finalitzar aquesta entrevista, us deixam amb el seu perfil d’Instagram i un vídeo de la seva actuació al Debut Stage. 

Instagram: https://www.instagram.com/bhidden_/