Concurs d’arts visuals. Per la reparació i memòria de les dones assassinades per violència masclista

Un concurs per a joves d’entre 14 i 35 anys amb un premi de 2.000 €.

L’Ajuntament de Palma posa en marxa el concurs d’arts visuals. Seguint un dels eixos del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, aprovat el desembre de 2017, “la ruptura del silenci, mitjançant el foment d’accions de sensibilització de la societat i de la prevenció de la violència de gènere desplegant accions dirigides a sensibilitzar tota la societat sobre el dany que produeix la desigualtat i les conductes violentes i a ajudar a la presa de consciència sobre la magnitud del problema de la violència contra les dones i les conseqüències que té per a la vida de les dones i dels seus fills i filles”.

És necessari recordar que, segons podem llegir a les bases del concurs, “Els actes de memòria de les dones assassinades per violència masclista es concentren en dos moments: els dies immediatament posteriors al feminicidi i amb motiu del 25 de novembre, Dia internacional contra la Violència cap a les Dones”.

Així doncs, el concurs pretén, “seleccionar una obra d’arts visuals (fotografia, escultura, pintura, instal·lació, videoinstal·lació, etc.) amb la finalitat que constitueixi un símbol de memòria i reparació de les dones assassinades per violència masclista, i alhora fomentar la creativitat artística de joves creadors. Mitjançant aquest concurs es proposa recuperar les històries de vida de les dones de les Illes Balears assassinades per violència masclista.”

Que heu de fer per a poder-hi participar? Serà necessari que empleneu un formulari de sol·licitud al qual heu d’adjuntar una petita memòria explicativa del vostre projecte de màxim 3 fulls. Si es tracta d’un vídeo, ha de ser de, com a molt, 20 segons. Aquesta documentació ha de ser lliurada a justiciasocial@palma.cat indicant a l’assumpte el lema “FEMinicidi”.

Com sempre en aquests tipus de concursos, les propostes han de ser originals i inèdites i no poden haver rebut premis a altres concursos o certàmens.

No dubteu i farem, entre totes i tots, visibles tots aquells casos que s’han d’erradicar de la nostra societat. Si tens una història, explica-la. + info: Diversitat@espaisjoves.cat/638 34 25 60