ELS TALLER DE CUINA DE JUNY
No vàreu poder venir als tallers de cuina? Aquí us posem totes les receptes:
MUFFIN DE PLÀTAN
INGREDIENTS
• 200 g de farina • 1 culleradeta de pols per a fornejar • 1 culleradeta de bicarbonat de sodi • ½ culleradeta de sal • 3 plàtans grossos • 90 g de sucre blanc • 1 ou • 75 g de mantega, fosa • Xips de xocolata
PREPARACIÓ
1. Preescalfa el forn a 175 °C. Cobreix els motlos per a muffins amb esprai antiadherent. Tamisa la farina, la pols per a fornejar, el bicarbonat de sodi i la sal. Reserva.
2. Barreja els plàtans aixafats, el sucre, l’ou i la mantega fosa en un bol. Afegeix la mescla de farina i barreja fins que quedi homogeni. Afegeix els xips de xocolata i barreja.
3. Reparteix la mescla als motlos per a muffins.
4. Enforna durant 10 a 15 minuts si són minimuffins. Per a muffins grossos, de 25 a 30 minuts.
MUFFINS DE IOGURT
INGREDIENTS
• 225 g de iogurt natural • 1 culleradeta de bicarbonat de sodi • 115 g de mantega • 2 ous • 1 culleradeta de vainilla • 250 g de farina • ½ culleradeta de pols per a fornejar • ½ culleradeta de sal • 120 g de sucre • Xips de xocolata
PREPARACIÓ
1. Preescalfa el forn a 175 °C. Cobreix els motlos per a muffins amb esprai antiadherent. Reserva.
2. En un bol, barreja el iogurt i el bicarbonat de sodi. Reserva.
3. En un altre bol, bat la mantega i els ous, un per un. Després afegeix la vainilla i barreja. Reserva.
4. En un altre bol més gros, barreja la farina, la pols per a fornejar, la sal i el sucre. Afegeix la mescla d’ou i després la mescla del iogurt fins a humitejar els ingredients secs. Incorpora les xips de xocolata i remena.
5. Reparteix la mescla als motlos de muffin. Enforna durant 30 – 35 minuts.
BATUTS DE FRUITS DEL BOSC INGREDIENTS
INGREDIENTS
• 250 g de gerds • 250 g de nabius (Les baies congelades mixtes també són bones) • 1 plàtan • 250 ml de llet de coco (cremosa, en llauna) • 2 cullerades d’ametles pelades
PREPARACIÓ
1. Barreja tots els ingredients i bat-los a una batedora.
PAD THAI: FIDEUS SALTATS AMB TOFU
INGREDIENTS DE LA SALSA
• 60 g de sucre de palma • 40 g de salsa de peix • 45 g de salsa de tamarinde • ½ culleradeta de xili en pols -Prepara la salsa barrejant tots els ingredients amb una batedora de mà.
INGREDIENTS DELS FIDEUS
• 130 g de fideus plans d’arròs • 160 g de brots de soia • 2 gambes pelades • 80 g de tofu (thai groc) • 20 g de cibulet tallat • 30 g de daikon en conserva, esmicolat • 30 g de cacauets torrats, esmicolats • 2 ous • 2 escalunyes picades • 60 g d’oli per a saltar
PREPARACIÓ
1. Posa els fideus en un bol amb aigua bullent fins que es posin blans, remenant de tant en tant perquè no s’aferrin.
2. Cuina les gambes a una paella amb una gota d’aigua i una gota de la salsa i reserva.
3. En la mateixa paella, posa ¾ d’oli fins que escalfi i afegeix-hi el tofu. Remou i afegeix les escalunyes fins que es daurin. Afegeix el daikon, després els fideus i, finalment, ¾ de la salsa.
4. Quan els fideus estiguin llests, col·loca’ls a un costat de la paella i, a l’altre, cuina els ous, afegint la resta de la salsa. Quan estigui tot preparat, barreja-ho tot i salta.
5. Per últim, afegeix els brots de soia i els cibulets i immediatament apaga el foc i barreja.
6. Serveix amb les gambes per damunt, sucre i xili en pols al costat.
CURRI VERD AMB POLLASTRE
INGREDIENTS
• 1 ½ cullerada de pasta de curri verd • 150 g de pitera de pollastre • 1 ½ cullerada de salsa de peix • 1 cullerada de sucre de palma • 250 ml de llet de coco • 100 g d’albergínia baby blanca • 3 fulles de llima • 1 xili vermell gros en rodanxes • tiges d’herba llimona
PREPARACIÓ
1. Posa la meitat de la llet de coco en una casserola, porta a ebullició, afegeix la pasta de curri i salta a foc mig alt.
2. Després afegeix el pollastre, la resta de la llet de coco i el sucre de palma.
3. Torna a bullir, després afegeix les albergínies i deixa que es cuinin per complet (uns 5 min).
4. Afegeix el xili, l’herba llimona i les fulles de llima. Remou un parell de vegades i apaga el foc.
TA-KOO PHUAK: PÚDING TAILANDÈS AMB COBERTURA DE COCO
INGREDIENTS
• 70 g de taro, pelat i cuinat al vapor • 35 g de farina d’arròs • 15 g de farina de tapioca • 10 g de midó de blat de moro • 500 ml d’aigua • 150 g de sucre de coco • 30 ml d’aigua de fulles de pandanal
INGREDIENTS DE LA COBERTURA
• 5 g de farina d’arròs • 250 ml de llet de coco • 125 ml d’aigua • ¼ cullerada de sal (opcional)
PREPARACIÓ
-Per a preparar l’aigua de fulles de pandanal, talla algunes fulles, posa-les a una liquadora amb un poc d’aigua. Tamisa la mescla amb un colador molt fi i extreu el líquid, que és d’un color molt verd.
-Prepara motlos de ceràmica
-Talla el taro en cubs de 0,5 cm.
-Posa tots els ingredients (excepte els de la cobertura) en una olla, barreja bé i posa a foc lent remenant contínuament fins que es converteixi en una gelatina espessa. Afegeix el taro, remena un poc més i apaga el foc.
-Posa la gelatina als motlos.
-Prepara la cobertura barrejant els ingredients en una olla a foc lent. Quan quedi espès, cobreix el que queda lliure al motlo. Deixa refredar abans de servir.